Coaching

Jeg har taget Coaching Dynamics® Certifikat fra Decision v. Mark Anthony i 2008. I Norge har jeg drevet coachingfirmaet Link HR Support sammen med coach Monica Ruud i 4½ år. Vi arbejdede først og fremmest med samarbejde og kommunikation i en lang række private børnehaver og olierelaterede virksomheder. Vi havde 1:1 coaching og teamudvikling som vores primære ydelser. Hjemvendt til Danmark har jeg startet Footprintcoach.dk. Jeg har kontor og coachinglokale i Business LF på Axeltorv 2 i Nakskov. 
 
  

Forandringer

Jeg er rundet af en slægt, som har samlet papkasser sammen og pakket flyttelæsset omtrent lige så hyppigt som kjolelængderne i butikkerne er krøbet op, ned og op igen. Jeg har selv fortsat i samme stil som foregående generationer, er flyttet mange gange og har boet med min familie i flere af de store og mindre byer. Jeg har etableret mig på stenbroen og i ’vandkanten’, og mange gange lidt for langt fra de mennesker som betød mest. Jeg har oven i købet taget springet og er rejst udenfor landets grænser, - det blev til fem et halvt år i Norge.

Mit arbejdsliv følger stort set samme spændingskurve. Jeg har været lærer i snart 30 år og har oplevet (og påvirket) kulturen på mange forskellige lærerværelser, men jeg har (heldigvis) også oplevelser med mig fra andre arbejdsområder. Jeg har arbejdet med pleje, omsorg og uddannelse overfor alle aldersgrupper og mennesketyper. Før jeg læste, gjorde jeg rent og lavede bøfsandwich, og sideløbende med mit lærerliv, er jeg uddannet skolebibliotekar, har været selvstændig og er certificeret som coach.

Er jeg et uroligt, rastløst og søgende menneske? Så absolut ja til det sidste! Men ellers har mine mange skift været både frivillige og ufrivillige begivenheder. Jeg har haft tidsbegrænsede vikariater og har også oplevet på egen krop at blive skiftet ud, - ikke fordi jeg var den dårligst kvalificerede, men fordi man i midt-80’erne mente, at den sidste, der var kommet ind i varmen, retfærdigvis var den som måtte først ud igen, når der skulle skæres ned. Jeg har kun en enkelt gang opsagt et samarbejde, fordi jeg ikke mente, det var umagen værd at forsøge at få mine og ledelsens værdier til at mødes. Men ellers har jeg såmænd nok bare været sulten efter nye oplevelser og udfordringer. Og jeg har aldrig været bange for at følge en tanke til dørs. Jeg har omsat ord til handling, forfulgt mine drømme og tilpasset mig forandringen – eller formet forandringen til mig. Jeg har skabt livsduelige relationer, oplevet store succeser, haft knuste forhåbninger og betydelige omkostninger. Men jeg har vundet hver gang; – er kommet styrket og mere tilfreds ud på den anden side.

Kreativitet

En gennemgående tråd, i det jeg altid har beskæftiget mig med, er menneskers mulighed for at udvikle og udtrykke sig. Som lærer har jeg primært arbejdet med de sproglige og de kreative fag, og som coach har jeg flere gange fået lov til at støtte og følge realiseringen af kreative tanker.
 
Som barn fik jeg at vide af min formningslærer, at jeg ikke kunne tegne. Først meget sent har jeg taget det på mig at bevise over for mig selv, at jeg kan! Mine børn ville, som alle børn forlanger det af deres mor, se mig tegne huse, biler og eventyrlige drager. I skolen var det op til mig at tegne alverdens instrumenter på tavlen, når nogen havde fødselsdag. Og jeg har oplevet det som gælder for al læring og udvikling: Hvis jeg bestemmer mig for at jeg ikke kan, så kan jeg ikke, hvis jeg bestemmer mig for at ville lære og tager den afgørende beslutning, at jeg bevæger mig fra ord til handling, så udvikler mine evner sig.
Tegning er ikke et naturligt talent hos mig, men min tegnemappe (for sådan én har jeg i dag) bevidner, at øvelse, øvelse og mere øvelse er vejen frem, når der er noget, jeg ikke mestrer. Hvis det altså er mit mål. For mig er det ikke længere vigtigt, om andre kan lide det jeg tegner, eller om det indeholder ”sjæl” og kan imponere – når jeg ser på mine tegninger, ved jeg præcis hvor jeg var og jeg kan genkende akkurat den stemning jeg var i, da jeg lavede dem. Og mine, stadigvæk barnlige, streger fylder mig med fryd.
 
At være kreativ og legende er en forudsætning for udvikling for såvel individ som for organisation. Det har derfor også været afgørende for mig at tænke kreativiteten, og ikke mindst rum for kreativitet, ind i mit lærerjob, mine egne virksomheder og i de tjenester jeg har leveret til individuelle medarbejdere og teams.

Jeg har danset og sunget i kor, jeg har fotograferet og arbejdet med alle former for tekstilt håndarbejde. Og for ca. otte år siden begyndte jeg for alvor at forfine en aktivitet som jeg altid har elsket; at skrive. Hvis du har lyst til at læse nogle af mine tekster, så er du meget velkommen HER.